Ako trljate ove 2 tačke iza koljena nešto nevjerovatno će se dogoditi sa vašim tijelom! (5 Foto + Video)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 28/06/2018
Loading...

Sa starenjem, ukočenost u zglobovima i bol u leđima postane skoro pa učestala. Postoji mnogo proizvoda na tržištu napravljenih za uklanjanje boli i upala, ali razne hemikalije kojim trujemo naše tijelo nije dobro rješenje posebno ako moramo to učiniti svaki dan.

Zato postoji jednostavna metoda, koja se često preporučuje, a u pitanju je akupresura koja je drevna umjetnost ozdravljenja za koju se koriste prsti postupno pritiskajući odgovarajuće tačke za ozdravljenje.

cc546f1c965d7f8f4782860ba2f376dd

Profesionalni terapeuti navode da akupresura može pomoći u povećanju cirkulacije, povećanju dubokog opuštanja i olakšavanju krutosti mišića.

Koja od akupresurnih tačaka pomaže smanjiti ukočenost? Najviše se preporučuje GB34 i ST36, a evo kako one rade…

Screenshot_1

Moderna refleksologija kaže da se GB34 se nalazi na strani noge, odmah ispod koljena, lagano ispred vrha vanjske kosti. ST36 se može nalaziti četiri dužine prstiju ispod koljena i prst širine na vanjskoj strani noge. Sve što trebate učiniti je žustro trljati GB34 i ST36 svaki dan.

Screenshot_2

Moderna Refleksologija također kaže da GB34 pomaže kod olakšavanja mučnine, povraćanja, bedrene boli, boli kuka, i žutice. ST36 pomaže kod toniranja mišića, u probavi, olakšavanja umora i ublažavanju menstrualnih grčeva.

Screenshot_3

Što još možete učiniti kako bi se osloboditi krutosti?

Pored akupresure, preporučuje se i puno dubokog sna na toplom mjestu za obnavljanje vaših mišića i vrući tuš da opustite zbijene mišiće i povećate protok krvi.

Loading...

Screenshot_4

Pogledajte video u nastavku kako biste saznali kako da uradite akupresuru:

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Wednesday, 21/08/2019