AKO VIDITE OVO NA ZGLOBU RUKE, ZAUSTAVITE SVE ŠTO RADITE I ODMAH IDITE DOKTORU – RAZLOG JE ZASTRAŠUJUĆI!

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 07/08/2018

Potrebno je vodite računa o svome zdravlju i da se posavjetujete sa doktorom.

Iako su vam neke promjene na koži ili dijelovima tijela, naizgled beznačajne, ne igrajte se time. Mogu postati ozbiljnije.

Screenshot_608

Otečeni zglob se može javiti zbog artritisa, iščašenja, frakture kostiju, ali i iz ovih razloga:

Tenosinovitis – je upala sinovijalne tekućine, tj. tekućine koja okružuje i podmazuje zglob. Oticanje zgloba se može javiti zbog ove upale, a najčešće se dešava kod ljudi koji rade fizičke poslove.

Nodularni tenosinovitis – je uzrokovan tumorima (otocima) na ruci. Pojavljuju se na palcu i kažiprstu, a mogu se naći i u zglobovima, koljenima i kičmi. Ovi tumori su obično bezbolni.

De Quervain sindrom – ova neobična bolest dovodi do bolova i oticanje zglobova, a također uzrokuje i pojavu cisti. Napada ligament potreban za pokretanje palca ka dole i gore. Zbog ovog sindroma, ti pokreti postaju bolni.

Ganglioni – kvržice koje nastaju zbog promjena vezivnog tkiva ili vlakana pored zgloba. Mogu narasti i do 2.5 cm.

Lipomi su benigni tumori zgloba koji se također mogu javiti na dlanu. Uzrokuju povećanu osjetljivost i bolove. Tretiraju se lijekovima,a nekada ih je potrebno i operisati.

Potrebno je vodite računa o svome zdravlju i da se posavjetujete sa doktorom. Iako su vam neke promjene na koži ili dijelovima tijela, naizgled beznačajne, ne igrajte se time. Mogu postati ozbiljnije.


PRATITE NAS NA


Welcome , today is Friday, 22/02/2019