GENIJALAN TRIK: Uklonite svaku ogrebotinu na naočalama jednim potezom!

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 28/07/2018
Loading...

Svi oni koji nose naočale znaju koliko smetaju prljava stakla.

U nastavku pogledajte jednostavan način kako ih možete očistiti.

59da02a1-61ec-4145-92da-10f40a0a0a67-naocale-690

SODA BIKARBONA

Samo trebate da pomiješate malo sode i malo vode pa tu smjesu kružnim pokretima nanesete na staklo. Onda obrišite vlažnom pamučnom krpom, pa zatim suhom.

PASTA ZA ZUBE

Na isti način možete da koristite i pastu za zube. Jednostavno je malo nanesete i prebrišete. Možete da ju koristite i za prekrivanje ogrebotina na naočalama.

PROČITAJTE JOŠ:

BOLI VAS GLAVA: Možda su razlog (nekvalitetne) sunčane naočale

Sunčane naočale mnogi shvaćaju kao atraktivan modni detalj, a ne kao sredstvo koje štiti i čuva zdravlje očiju. Stručnjaci pak upozoravaju kako, osim od sunca, sunčane naočale štite oči od vjetra, peludi, prašine, smoga…

– Budući da je ozonski omotač tanji i sunčane zrake lakše prolaze do zemljine površine, sunčane naočale bi se trebale nositi cijele godine. Nošenjem od malih nogu možemo usporiti nastanak mrene ili degenerativnih promjena na mrežnici – upozorava dr. med. Jasenka Pičman.

Napominje kako je nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo da više od tri četvrtine jeftinih sunčanih naočala ne pružaju dovoljnu UV zaštitu iako gotovo sve imaju markicu da su prošle UV testiranje te da štite oči.

Loading...

– Dugotrajno nošenje takvih naočala može trajno naštetiti vidu te izazvati glavobolje. “Prave” sunčane naočale izrađene su od kvalitetnijih materijala i garantiraju 100% UVA i UVB zaštitu. Takve naočale na svome krilu imaju oznaku CE, što znači da su u skladu s europskim standardima – ističe dr. med. Jasenka Pičman i zaključuje: – Ako sunčane naočale nemaju adekvatnu UVA i UVB zaštitu, oči mogu postati podražene i osjetljive.

Kroz dulje vrijeme to može dovesti do zdravstvenih problema, uključujući kataraktu, izrasline na površini oka i vjeđa pa čak i rak kože vjeđa.

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Thursday, 18/07/2019