GODINAMA KRILA NEVEROVATNU TAJNU: Smatrali su je NAJLEPŠOM plažom na svetu, a onda su saznali nešto ZAPANJUJUĆE! (Foto + Video)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 06/09/2018

Iako mislimo da je neke od najlepših plaža na svetu oblikovala priroda, nikada nije kasno saznati da su nastale na potpuno drugačiji način koji podjednako ostavlja bez reči.

Screenshot_1

Vojni čelnici meksičke vojske na početku 20. veka verovatno nisu ni sanjali da će njihove vojne vežbe na Marietas ostrvima izroditi jednu od najvećih turističkih svetskih senzacija.

Screenshot_2

Testiranjem bombi stvorili su veliki krater usred guste šume koji je vremenom postao plaža iz snova. Meksikanci su je nazvali „Plaža ljubavi“. U krateru se oformila predivna peščana plaža s koje se vodenim tunelima može doći i do same obale i mora. „Plaža ljubavi“ nije jedina slučajna senzacija na ovom ostrvu.

Screenshot_3

Ostale eksplozije stvorile su brojne spilje i tunele koje turisti rado istražuju. Ventura Osorio, čovek koji radi kao vodič na Marietasima, objasnio je fenomen skrivene plaže.

Screenshot_4

„Uoči Prvog svjetskog rata meksička vojska koristila je ostrva kao poligon za testiranje raznih bombi. Ova plaža nastala je kao rezultat toga, ali i niza drugih faktora kao što su vremenski uslovi i erozija stena“, rekao je on.

Screenshot_5


PRATITE NAS NA


Welcome , today is Monday, 17/12/2018