GODINAMA KRILA NEVEROVATNU TAJNU: Smatrali su je NAJLEPŠOM plažom na svetu, a onda su saznali nešto ZAPANJUJUĆE! (Foto + Video)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 06/09/2018
Loading...

Iako mislimo da je neke od najlepših plaža na svetu oblikovala priroda, nikada nije kasno saznati da su nastale na potpuno drugačiji način koji podjednako ostavlja bez reči.

Screenshot_1

Vojni čelnici meksičke vojske na početku 20. veka verovatno nisu ni sanjali da će njihove vojne vežbe na Marietas ostrvima izroditi jednu od najvećih turističkih svetskih senzacija.

Screenshot_2

Testiranjem bombi stvorili su veliki krater usred guste šume koji je vremenom postao plaža iz snova. Meksikanci su je nazvali „Plaža ljubavi“. U krateru se oformila predivna peščana plaža s koje se vodenim tunelima može doći i do same obale i mora. „Plaža ljubavi“ nije jedina slučajna senzacija na ovom ostrvu.

Screenshot_3

Ostale eksplozije stvorile su brojne spilje i tunele koje turisti rado istražuju. Ventura Osorio, čovek koji radi kao vodič na Marietasima, objasnio je fenomen skrivene plaže.

Screenshot_4

„Uoči Prvog svjetskog rata meksička vojska koristila je ostrva kao poligon za testiranje raznih bombi. Ova plaža nastala je kao rezultat toga, ali i niza drugih faktora kao što su vremenski uslovi i erozija stena“, rekao je on.

Screenshot_5

Loading...

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Friday, 15/11/2019