DEVICA

Osobe rođene između 23.08. i  22.09.

Zemljani znak, pokretljiv, pod uticajem planete Merkura koja daruje rodjenima u ovom znaku posmatrački duh i oštroumnost.

 

Planeta Merkur je u znaku Devica, a karakteristike koje daje rođenima u ovom znaku su bistrina uma, posmatrački duh i jasni pogledi na svet.

Ličnosti rođene u ovom znaku imaju dobru memoriju, razvijenu pažnju, vole preciznost i imaju moć logičkog rasuđivanja. Device žele da budu korisne drugima i da učine nešto od značaja za druge. Uvek su spremne da preuzmu teret novih obaveza i dužnosti. Njihove karakteristike su : razvijena intuicija, brzo učenje, hipersenzibilnost i imaju razvijen smisao za praktične stvari. Device se prepuštaju sumnjama i analizama, koje ih mogu odvesti ka falsifikovanju stvarnosti. Ako uspeju da na pravi način procene sopstvene slabosti i slabosti bića u njihovoj blizini, onda će moći da potvrde svoju složenu ličnost. Imaju veliku čvrstinu i odbrambene snage.

Osobe rođene u ovom znaku su nervoznog i psihičkog karaktera. Ove osobe ponekad preteruju sa lekovima, na taj način sprečavaju odbranbene snage da reaguju. Najranjivije tačke na telu Devica su: organi za varenje, gušterača, žuč, trbušni mišići i jetra. Ponekad im se javljaju grčevi u želucu zbog nervoze.

Žena, rođena u znaku device se ističe u kući, ima sposobnost za organizaciju, red i preciznost. Zna da raspodeli prihode u domaćinstvu i retko ostaje bez novca. Muškarac nikad ne kupuje nešto, ako nije razmislio. Darežljivi su i  rado poklanjaju.

Device, koje su individualisti, teško uspostavljaju kontakt sa drugima. Zato traže prijatelje, koji su optimisti. Skloni su kritici, jer mnogo traže od samih sebe pa očekuju puno i od drugih, zbog čega prijateljstvo može doći u pitanje.

U ljubavi teško nalaze partnera, nije im lako da nađu ličnost koja će odgovarati njihovim zahtevima. Device traže od partnera zrelost, držanje, dobar materijalni i društveni položaj. Kada pronađu pravu osobu znaju da vole. Ljubavnim životom upravlja razum i dobar ukus. Takvo ponašanje može se predstaviti drugima kao hladan karakter. Više će razmišljati, nego da rade kako im srce kaže. Ali su spremni da se žrtvuju za voljenu osobu.