Kada muž ženi ISPUNI ŽELJU: Da li je ovo “NAJLUĐA” kuća na svijetu? (4 Foto + Video)

Bilo je potrebno dvije decenije da Said počne graditi ovu kuću, koju je obećao supruzi.

Oblik koji najviše simbolizuje ljubav nije srce već avion, barem ako pitate Lizu Jammal.

743-418-596f75999490f

Ova Nigerijka zamolila je supruga da joj izgradi kuću u obliku aviona, zato što je baš jako voljela putovati. A avioni su joj bili omiljeni način putovanja. Istini za volju, trebalo je suprugu Saidu dvije decenije da počne s gradnjom ove kuće. Počeo je 2002. godine, ali posao je sporo napredovao zato što je insistirao na vlastoručnom radu, iako je i sam imao zaista krcat raspored pa je često bio na poslovnom putu.

Screenshot_5

“To je moja vlastita kuća. Ne žuri mi se”, ispričao je za Washington Post 2002. godine. Tada je otkrio da je počeo s gradnjom tridesetak metara dugog aviona kako bi nagovorio suprugu da ostane što više kući, ali ona mu je samo uz osmijeh odgovorila da već planira svoje iduće putovanje.

Screenshot_6

Nekima se nije svidjelo da na brežuljku iznad Abuje niče vila, a pogotovo kad se pogleda koliko su male ostale kuće u gradu. Ali zato su drugi jako zadovoljni da je napokon neko donio dašak ekstravagancije u planinski grad.

Screenshot_7

Abuja je, naime, osnovana 1976. godine kao novi i uređeni glavni grad kompleksne nacije koja se često nalazila pred raspadom po etničkim ili vjerskim granicama. Od 1991. godine, Abuja je i zvanično postala glavni grad, ali istovremeno je i najvažniji i najmanje važan grad u Nigeriji. Čak ni u vrijeme nastanka reportaže Washington Posta, više od deceniju nakon što je Abuja postala glavni grad, praktično nijedan političar nije ostao preko vikenda u tom gradu. Svi su se žurili vratiti se kući pa bi subotom i nedjeljom ulice često zjapile prazne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *