Kada muž ženi ISPUNI ŽELJU: Da li je ovo “NAJLUĐA” kuća na svijetu? (4 Foto + Video)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 07/08/2018

Bilo je potrebno dvije decenije da Said počne graditi ovu kuću, koju je obećao supruzi.

Oblik koji najviše simbolizuje ljubav nije srce već avion, barem ako pitate Lizu Jammal.

743-418-596f75999490f

Ova Nigerijka zamolila je supruga da joj izgradi kuću u obliku aviona, zato što je baš jako voljela putovati. A avioni su joj bili omiljeni način putovanja. Istini za volju, trebalo je suprugu Saidu dvije decenije da počne s gradnjom ove kuće. Počeo je 2002. godine, ali posao je sporo napredovao zato što je insistirao na vlastoručnom radu, iako je i sam imao zaista krcat raspored pa je često bio na poslovnom putu.

Screenshot_5

“To je moja vlastita kuća. Ne žuri mi se”, ispričao je za Washington Post 2002. godine. Tada je otkrio da je počeo s gradnjom tridesetak metara dugog aviona kako bi nagovorio suprugu da ostane što više kući, ali ona mu je samo uz osmijeh odgovorila da već planira svoje iduće putovanje.

Screenshot_6

Nekima se nije svidjelo da na brežuljku iznad Abuje niče vila, a pogotovo kad se pogleda koliko su male ostale kuće u gradu. Ali zato su drugi jako zadovoljni da je napokon neko donio dašak ekstravagancije u planinski grad.

Screenshot_7

Abuja je, naime, osnovana 1976. godine kao novi i uređeni glavni grad kompleksne nacije koja se često nalazila pred raspadom po etničkim ili vjerskim granicama. Od 1991. godine, Abuja je i zvanično postala glavni grad, ali istovremeno je i najvažniji i najmanje važan grad u Nigeriji. Čak ni u vrijeme nastanka reportaže Washington Posta, više od deceniju nakon što je Abuja postala glavni grad, praktično nijedan političar nije ostao preko vikenda u tom gradu. Svi su se žurili vratiti se kući pa bi subotom i nedjeljom ulice često zjapile prazne.


PRATITE NAS NA


Welcome , today is Friday, 22/02/2019