Keltska astrologija

Loading...

Keltski Horoskop - VHKeltska astrologija, još iz drevnih vremena zasniva se na ideji da je vreme našeg rođenja ključno za formiranje naše ličnosti i ponašanja.

Svaki Keltski znak je izabran prema njihovoj pripadnosti i povezanosti sa punim mesecom u svakom segmentu Keltske (lunarne godine). Keltski sveštenici (druidi) su podelili kalendar na trinaest meseci na temelju lunarnog ciklusa. Lunarni ciklus je često povezan sa različitim vrstama svetih Keltskih drveća, jer je njihov koncept svemira slika divovskog stabla sa korenima vezanim u zemlji i njenim ispostavama koje se protežu do neba. Sistem Keltske astrologije stabla razvijen je pomoću prirodne veze sa druidima i njihovim znanjem o zemljanim ciklusima, i njihovim poštovanjem prema svetom znanju o stablima. Sa ovim konceptom možemo povezati sličnost i ličnost stabala sa našom ljudskom prirodom. Na taj način možemo imati uvid i jasnoću u to ko smo mi ustvari.

Kelti su bili izuzetno prirodno pametni, i imali su istančan osećaj za povezivanje sa njihovim prirodnim okruženjem. Slično kao Indijanci, Kelti su većinu svojih misli, reči, postupaka i verovanja temeljili na prirodnim zakonima. Keltsko drvo astrologije se zasniva na atributima lokalnog biljnog života, njihovim godišnjim dobima, kao i njihovom korespodencijom sa ljudskom energijom.  Kelti su bili stručni posmatrači. Vremenom oni su prepoznali da dete koje je rođeno u određenoj sezoni razvija određene kvalitete. Takođe, Kelti su primetili obrasce u boji i obliku lica sa lišćem prema kretanju meseca i sezone u kojoj smo rođeni. Osoba rođena pod dominacijom određene sezone, životinje ili vegetacije ukazuje na partnerstvo između tog lica i njegovog/njenog ulaska u fazu ovog prirodnog sveta.

Loading...

U Keltskoj astrologiji ima: šumskih grabljivica, ptica, morskih stvorenja i domaćih pitomih životinja. U tom duhu energetskog  jedinstva, povežite se sa Keltsim životinjskim znakom.

Pogledajte koje ste drvo u Keltskom horoskopu

Pogledajte koja ste životinja prema Keltskom horoskopu

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Friday, 20/09/2019