Oni su identični blizanci, one identične bliznakinje – djeca su im čudo prirode

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 11/08/2018
Loading...

Bilo jednom u Americi: U baru su sjedile dvije sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla dva frajera – dva brata blizanca, jednojajčana. Priča počinje ovako u Ohaju 1998.

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odjelima i vjenčanicama. Fotografija sa njihovog vjenčanja dospjela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet.

Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca. Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, vjerovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Sander Netemajer čini još nevjerovatnijom!

Loading...

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dvije bliznakinje (ovaj put su djeca bila dvojajčane), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u činjenici da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju:

blizanci-foto-fejsbuk-3

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasleđivanja mogu biti preskočeni (naslijeđeni od pradjeda i brababa, na primjer). Bez obzira na to, za ovu porodicu se vjerovatno može reći da je jedinstvena u svijetu!

A vi, ako znate za neki, sličan slučaj, javite nam se u komentarima i podjelite s nama priču!

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Saturday, 23/03/2019