Ove stvari možete da pronađete samo u Japanu: Za ostatak sveta su bizarne, ali oni bez njih ne mogu (8 Foto)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 25/06/2018
Loading...

Zemlja izlazećeg sunca je uvek bila poznata po svojim inovacijama koje znatno olakšavaju život ljudi-

Često možemo da čujemo da ljudi pričaju da se u Japanu sve radi drugačije. Zemlja izlazećeg sunca je uvek bila poznata po svojim inovacijama koje znatno olakšavaju život ljudi. Neke od njih su kreativne i za ostatak sveta neobične, ali ipak jedinstvene i Japancima veoma potrebne za svakodnevni život. Pogledajte po čemu se stanovništvo Japana razlikuje od građana drugih zemalja.

1. Sedišta u vozu koja se okreću oko svoje ose

Ako vam se ne sviđa da ste okrenuti leđima u odnosu na smer vašeg putovanja, u japanskim vozovima ste u mogućnosti da okrenete sedište na stranu koja vam najviše odgovara.

Screenshot_9

2. Kaciga za vozače motora sa rupom za rep

Lepo je da neko misli i na dame na motociklima.

Screenshot_10

3. Dijagonalni pešački prelazi

Dijagonalni pešači prelaz se nalazi na čuvenoj raskrsnici Šibuja u Tokiju.

Screenshot_11

4. Posebne papuče za toalet

Japanci smatraju toalet najprljavijim delom kuće, čak iako su ga upravo očistili. Iz tog razloga ne usuđuju se da uđu u ovu prostoriju u istim papučama koje nose svuda drugde po kući, već za tu svrhu koriste par onih namenjenih isključivo nošenju u toaletu.

Screenshot_12

5. Prezime vlasnika na zgradi umesto njenog broja

Pronalazak kuća u Japanu na osnovu njihovih adresa može biti veoma težak zadatak. Većina ulica nema imena, a brojevi kuća su određeni na osnovu datuma njihove izgradnje. Mnoge građevine imaju samo prezime vlasnika kao identifikaciju, što u nekim slučajevima olakšava njihov pronalazak.

Screenshot_13

6. Lavabo povezan sa vodokotlićem

Ovaj izum omogućava značajnu uštedu vode, budući da ista ona koju koristite za pranje ruku i umivanje kasnije bude upotrebljena za puštanje vode u WC šolji.

Screenshot_14

7. Salvete koje vam pokrivaju lice kada jedete hamburger

Loading...

Mnoge Japance je sramota da jedu veće obroke iz ruku, pa je iz tog razloga jedan vlasnik restorana brze hrane došao na ideju da uz svoje burgere mušterijama daje i salvete sa fotografijom ljudskog lica.

Screenshot_15

8. Kafići za usamljene duše

Ako se osećate neprijatno kada sami sedite u kafeima i barovima, u nekim ugostiteljskim objektima u Japanu postoji opcija da vam društvo prave velike plišane životinje. To uopšte nije neprijatno!

Screenshot_16

9. Radnje u kojima je sve automatizovano

Japan je zemlja robota u kojoj automatizovane mašine zamenjuju ljude gde god je to moguće. U nekim radnjama na primer, uopšte nema posluge i kupovinu je moguće obaviti potpuno samostalno.

10. Konzerve koje se lako otvaraju

U Japanu ne morate imati velike nokte ili novčiće da bi uspeli da otvorite limenku. Njihovi dizajneri su napravili malo ispupčenje na otvaraču, što znatno olakšava posao.

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Wednesday, 21/08/2019