OVO JE GLAVNI RAZLOG ŠTO SMO TOLIKO BOLESNI: 8 razloga koji dokazuju da je svakodnevno tuširanje veoma štetno i pogubno po zdravlje (broj #7 otvoriće vam oči zauvek)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 06/08/2018
Loading...

Iako zvuči neverovatno, svakodnevno tuširanje nam je apsolutno nepotrebno. Svakodnevno tuširanje nam zapravo može i škoditi, a saznajte i zbog čega!

Vaša koža će izgledati lepše

vasa-koza-ce-izgledati-lepse-0

Naše telo proizvodi dovoljno ulja kako bi našu kožu održalo zdravom i hidriranom. Kada se tuširamo toplom vodom osećaj je odličan, međutim, sapuni i kupke skidaju prirodno ulje sa naše kože, a topla voda dehidrira našu kožu i ostavlja je suvom. Tuširanje preskočite kad god mislite da nije potrebno i hidrirajte svoju kožu nakon tuširanja.

Ojačaćete imuni sistem

ojacacete-imuni-sistem-1

Jedan od razkoga zbog kog se kupamo jeste uklanjanje prljavštine i bakterija sa naše kože, međutim, to nije uvek tako dobro za nas. Neke bakterije su ipak dobre za naše telo. Naravno, potrebno je uvek prati ruke, pogotovo kada je sezona gripa. Ponekad dajte svom telu pauzu i pustite da se dobre bakterije namnože.

Lakše je vašoj kosi

lakse-je-vasoj-kosi-2

Naša kosa je kao prirodna zaštita od kiše, dizajnirana je da odbija vodu i driži glavu toplom i suvom što je duže moguće dok ste na kiši. To je jedan od razloga zbog kojih se kosa masti, to kosu drži hidriranom i jakom. Kada koristite šampon, skidate prirodno ulje sa kose i ona lako može postati krhka.

Nećete gubiti vitamin D

necete-gubiti-vitamin-d-3

Loading...

Svaki put kada izađete na sunce vaše telo proizvodi vitamin D kao rezultat kontakta kože sa sunčevom svetlošću. Vitamin D je od velikog značaja i manjak ovo vitamina može dovesti do depresije i iscrpljenosti, među ostalim bolestima. Vitamin D se procesuira na površini naše kože, a ukoliko se tuširamo svakog dana možemo ukloniti hranjive materije pre nego što je telo dobilo priliku da ih apsorbuje.

Dobićete na vremenu

dobicete-na-vremenu-4

Sledeći put kada budete žurili, jednostavno preskočite jutarnje tuširanje. Umesto da 15-20 minuta potrošite u kupatilu, popijte kafu ili pročitajte novine. Isto važi i za one koji se kupaju noću, preskočite tuširanje i uživajte u svom krevetu.

Kupanje na brzinu

kupanje-na-brzinu-5

Ukoliko se ne osećate prijatno, možete se okupati na brzinu. Ovo podrazumeva pranje pazuha, intimnih delova, vrata i nogu peškirom na koji je prethodno nanesen sapun. Ovo je efektivno koliko i samo tuširanje, a na ovaj način se možete kupati i leti kada je užasno toplo.

Verovatno i niste prljavi

verovatno-i-niste-prljavi-6

Najveći mit koji kruži jeste to da smo mi konstantno prljavi i da je potrebno da se tuširamo svakog dana. Ukoliko ne provodite svoje dane okruženi prljavštinom i mikrobima i ne znojite se konstantno, svakodnevno tuširanje vam nije potrebno.

Planeta će vam biti zahvalna

planeta-ce-vam-biti-zahvalna-7

Za kupanje ćete potrošiti ogromnu količinu vode, nekada u roku od 8 minuta potrošimo oko 64 litre vode. Isto tako znamo da ničije tuširanje ne traje 8 minuta, već duplo duže u najboljem slučaju. Smanjite tuširanje na 2-3 puta nedeljno i doprinesite našoj planeti.

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Saturday, 23/03/2019