Ovog Puta Je I Policija Tu! Ajmo Vozači, Ko Ima Prednost Na Ovoj Raskrsnici?

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 11/08/2018
Loading...

Dobro pogledajte sliku u tekstu i dajte nam tačan odgovor, kojim redosledom ova tri automobila treba da prođu kroz raskrsnicu

ko-ima-prednost-na-raskrsnici

KRUŽNI TOK JE VOZAČIMA NOĆNA MORA: Evo kada se PALI ŽMIGAVAC i kako da ne napravite HAOS (Foto + Video)

Zapravo, NIJE teško!

Kružni tok se smatra efikasnim i bezbednim saobraćajnim rešenjem, ali mnogi vozači od njih zaziru, i u vožnji ih čak i izbegavaju, čak i kad zbog toga moraju da pređu duži put do odredišta.

Ipak, kada su kružni tokovi posredi, potrebno je samo dobro savladati pravila vožnje u njima, i onda nema nikakvih problema. Ovih nekoliko saveta bi trebalo da vam pomognu u tome

1. Ako želite da izađete na prvom izlazu, uključite se u prvu desnu (spoljnu) traku i uključite desni pokazivač pravca, popularni žmigavac.

2. Ukoliko izlazite na drugi izlaz, možete voziti obema trakama, ali je važno da iz desne trake, ako ste njome vozili, ulazite u desnu, a iz leve u levu, tj. da uvek pratite nastavak trake kojom ste vozili pre ulaska u kružni tok.

3. Ako izlazite na treći izlaz, potrebno je da uđete u levu, tj. unutrađnju traku, da biste se pošto prođete drugi izlaz, uz uključivanje desnog pokazivača pravca, skrenuli desno i izašli iz kružnog toka, i to takođe i dalje prateći traku u kojoj ste vozili, tj. levu. Postoji i mogućnost prstrojavanja u desnu traku, ali je pri tom obavezno voditi računa o tome da se to uradi bezbedno, bez ugrožavanja svoje i tuđe bezbednosti.

Loading...

4. Još jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se ne libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest žmigavac. Prilikom izlaska iz kružnog toka potrebno je blagovremeno obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog žmigavca. Evo još jednog videa koji vam može pomoći u boljem shvatanju pravila vožnje u kružnom toku

Vozači gde ste? Ko ima pravo prvenstva na ovoj raskrsnici?

Ovo pitanje muči veliki broj vozača.

Pored toga postalo je jako aktuelno pitanje i na društvenim mrežama.

Na slici se jasno vidi da zeleni automobil skreće levo, a crveni i sivi automobil idu pravo. Postavlja se pitanje ko ovde ima prednost? Ko ima pravo prvenstva ?

9a4ed9c007a35684925100adeaa95843_XL-768x413

Nikako ne trebate zaboraviti pravilo osnovno – Vozač je dužan vozilo koje dolazi sa njegove desne strane propustiti!!!

Postoji izuzetak tj. tramvaji koji uvek imaju prvenstvo prolaza.

Takođe, treba napomenuti da prioritet imaju i policija, hitna pomoć tj vozila sa uključenim ‘rotirkama’.

Ovo su ponuđeni odgovori. Pokušajte rešiti pa na kraju teksta vidite odgovor!

1. Crveni-sivi-zeleni

2. Zeleni-sivi-crveni

3. Sivi-crveni-zeleni

4. Crveni-zeleni-sivi

5. Sivi-zeleni-crveni

6. Zeleni-crveni-sivi

Koji je Vaš odgovor?!

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Saturday, 23/03/2019