PET MESECI SU BESCILJNO PLUTALE OKEANOM: Kada su izgubile svaku nadu, desilo se čudo! (Foto + Video)

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 25/08/2018
Loading...

Dve žene, koje su gotovo pola godine provele na otvorenom moru spasene su u sredu. Naime, njihov brod se u maju pokvario nasred Pacfika i one su od tada bile same na pučini.

1313305_spasavanje213456_ls

Američka mornarica je saopštila da su Dženifer Apel i Taša Fujaba otkrivene na udaljenosti većoj od 1.400 kilometara od Japana, a otkrila ih je posada ribarskog broda sa Tajvana.

Screenshot_7

Američki ratni brod koji je sprovodio rutinsku patrolu pomogao je posadi i tajvanskom brodu kako bi svi bili smešteni na sigurno.

Loading...

Apel i Fujaba krenule su na plovidbu sa svojim psima iz Havaja još u proleće. Nakon spasavanja, izjavile su kako im se motor pokvario 30. maja, ali su verovale kako će uz pomoć jedara uspeti da dođu do kopna, ali to se ipak nije dogodilo.

Posle dva meseca na otvorenom moru, devojke su počele da odašiljaju signale za spasavanje, međutim, nijedan brod nije se nalazio dovoljno blizu da bi primio njihove pozive u pomoć.

Preživele su zahvaljujući prečišćivačima vode i zalihama hrane za godinu dana, uglavnom pirinča i testenine.

“Zahvalna sam na svemu, spasli su naše živote. Kada smo videle američku posadu, osetile smo pravo olakšanje”, rekla je Apel posle spasavanja.

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Sunday, 26/05/2019