STRAVA I UŽAS Ako ovo vidite negde u stanu imaćete VELIKI PROBLEM

Categories: Zabava
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 30/07/2018
Loading...

Borba sa vetrenjačama je počela, smrdibube su tu. A ako im se vaš stan učini toplim i lepim za život useliće se i bez da vas pitaju. Ipak to i nije tako strašno sve dok ne vidite u uglu sobe “divan” prizor – jaja smrdibuba iz kojih će se izleći mladunci.. E onda vam nema pomoći!

pz_Fktkq_TURBXy9h_MTRl_YWY3_NDQy_Mz_Fj_Zjk2_Nzdm_Ym_My_N2_Vl_M

Svima je već dosta smrdibuba iako je jesen tek počela, zavlače se svuda, ne smete da ih ubijete, a što je najgore još im se ni ne nazire kraj. Osim što su počele da dolaze i sa drugih kontinenata, pa pored domaćih imamo i inostrane, veliki problem je ukoliko im se vaš stan učini primamljivim za stvaranje porodice. Klimatski uslovi u Srbiji pogodovali su im da se razmnože u velikom broju, pa ih je svakim danom sve više.

XT8ktkq_TURBXy9l_Mzkw_Yz_U2_NWZl_NWMz_Yz_I1_NGY5_ZDA4_Zjlj_Y

Jedna čitateljka iz Beograda je poslala našoj redakciji sliku insekata koji su se pojavili u njenom stanu. Bela jaja, i oko njih sitni mladunci zelene boje sa braon šarama koji su već počeli da poprimaju oblik svojih roditelja. Definitivno su u pitanju smrdibube.

Rešenje za ove štetočine još nije pronađeno, kod nas ne postoje službe obučene baš za to, pa je najpametnije da rupice i šupljine u stanu popunite pre njihovog dolaska.

yvjktkp_TURBXy9k_Zm_E1_Mj_Nl_Mm_M1_OGIx_M2_Nm_Ym_U1_Yz_Q2_ODI5_M

Loading...

– Besmisleno je prskati stan preparatima za bube jer ćete ubiti njih desetak, ali će doći ostale. Pošto imaju nagon da traže šupljine popunite ih silikonom ili malterom kako bi sprečili mogućnost njihovog dolaska. Ako su se već nastanile uzmite lepak za miševe, ali i to je privremeno rešenje – savetuje Aleksandar Ćetković, profesor na Biološkom fakultetu.

Do tada, Beograđanima se savetuje da se strpe, jer će ih u stanovima biti sve do proleća, kada će početi toplije vreme. Ako je za utehu, narodna verovanja kažu da ne bi trebalo da budemo toliko gadljivi na njih – smrdibuba je navodno znak da će u kući stići pare, pa sudeći po tome u domovima u Beogradu i Srbiji ove zime neće ničega nedostajati.

Loading...

Loading…

PRATITE NAS NA


Welcome , today is Thursday, 18/07/2019